Rapport från bygget

Nu händer det grejer! Samtliga 29 stycken pelarfundament är nu färdiga och nu börjar man faktiskt ana byggnadens form. Otroligt spännande! Hantverkarna är i full gång med grundbalkar mellan pelarna och är nu ovan jord istället för som tidigare nere i vattenhål:(
Idag gjöts de två första grundbalkarna. Dessutom ska vi ha en egen brunn på tomten och detta arbete har också påbörjats! Som ni förstår handlar det om manuellt arbete i ett hål ståendes i vatten...det finns alltså någon stackare som fortfarande gräver hål och står i vatten...Dessutom är det en hantverkare som nu har börjat med att bygga formarna.

Som tur är så har det knappt regnat en droppe i Hikkaduwa den senaste tiden! Tur för bygget men riktigt illa för vår trädgård och för oss som tycker att det är JÄTTEvarmt! Vi hade gärna känt regnet strila ner och friska upp den kvalmiga luften! De små hantverkarna sliter verkligen i sitt anletes svett...här är cirka 35 grader i skuggan! Vilka små hjältar de är, med  svetten rinnandes på överkroppen , smutsiga trasiga shorts och spruckna bara fötter. Lite andra förutsättningar att vara byggnadsarbetare här än i Sverige!

Vilket "skitjobb"!
Innovativt när det gäller att hitta skugga...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln