Nu kan helgen komma...

En alldeles ordinär fredag, jag och tjejerna åkte till veterinären för att kolla in diverse "loppmedel", vaccinationer och hundfoder. Det blev några droppar som skulle hällas på skinnet i nacken på lilla Pippi, för att få bukt med loppor och fästingar(jaaa, det vill vi gärna köpa) samt något hundschampo också mot diverse småkryp. Avskyr småkryp och här på Sri Lanka finns det gott om småkryp, runda, avlånga, raka, studsande, flygande m.m.  Här kan du hitta alla former...
Lilla Pippi sov hela eftermiddagen som en klubbad oxe, fullständigt avslappnad, en fröjd att se:) Vår trädgårdstomte berättade via Janaka(kan absolut ingen engelska) att vår Pippi var sterilserad, hur och av vem är oklart, men när vi tittade så såg vi helt klart ett långt ärr på magen, till och med två kvarglömda stygn...aj! Så några överraskningsvalpar i familjen blir det inte framöver;) Det känns just nu som att en hund är alldeles lagom:)

Ja, ok, jag spänner magen. Men det kan väl vara ok att hjälpa naturlagarna när man är över 45;) Ja, ok, jag spänner magen. Men det kan väl vara ok att hjälpa naturlagarna när man är över 45;)


Städning blev det för mig  under eftermiddagen då Ubbe sågade ett gäng bambupinnar till våra fina handdukshållare. Att städa här(eftersom att vi inte har AC, därmed öppna hål lite här och där) betyder inte bara jakt på små änglatofflor som hemma utan här snackar vi geckoskitar stora som gröna bönor och döda insekter med storlek som teskedar. Här blir det verkligen smutsigt och det märks direkt ett par timmar efter att man avslutat städningsvarvet...lite tröttsamt...men det syns i alla fall en stor skillnad just efter avslutat varv:)

Fredagsmyset fick Stina bestämma. Hon vill göra mangoraja-sås, och det blev det tillsammans med ugnsbakad potatis och grönsaker samt stekt kyckling. Mumma, nästan som hemma vid grillen i Kärradal! Riktig fest denna fredagskväll i Babelena house! Bra inledning på helgen, ha en härlig helg sköna vänner!

Ytterligare en härlig middag ute på verandan i 28 graders värme.
Etiketter: pippi fredagsmys

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln