Öppen trädgård på Sri Lanka

Första lilla plantan är kanelträd, den klättrande är passionsfrukt och sedan kommer den fina ananasplantan. Ananasplantan levererar endast en ananas per år. Första lilla plantan är kanelträd, den klättrande är passionsfrukt och sedan kommer den fina ananasplantan. Ananasplantan levererar endast en ananas per år.

I juli varje sommar är det dags för den stora dagen då mängder av trädgårdar över hela Sverige är öppna för besök. Så då tänkte jag visa några bilder från vår häftiga trädgård här  i Hikkaduwa, som ni gärna får besöka för den är faktiskt öppen under långa perioder under högsäsong:) Välkomna!

De små klättrande mot väggen är peppar. Har spänt upp lite fina kokosrep för dem att klättra på. Busken längst till höger kommer att producera  stora lime.
De små klättrande mot väggen är peppar. Har spänt upp lite fina kokosrep för dem att klättra på. Busken längst till höger kommer att producera stora lime.

Jaha, nu har vi alltså en egen trädgård på Sri Lanka, en trädgård som jag... mest... vårdar ömt. Väldigt svårt att veta vilka växter som trivs var men som tur är så har vi haft en lyhörd!!!(kan dock inte prata engelska) trädgårdsmästare som har planterat våra önskemål på bästa plats i trädgården...som vi tror. Vi har önskat ananasplantor, passionsfrukt, peppar, lime, orkide, chili och kanel. Helt fantastiskt att kunna se dessa små plantor växa till sig och få luft och framförallt vatten "under vingarna". Vattna gör vi varje dag och ibland till och med oftare. Man skulle kunna likna Sri Lanka vid ett stort växthus, varmt och otroligt fuktigt. Det som inte växer här...växer inte någonstans! Faktum är att under mina dagliga små rundor i trädgården kan jag nästan, med blotta ögat, se hur det växer från en dag till en annan. Fascinerande!

Såhär ser entrén ut från "baksidan". Där står lite chili i krukor och vaktar.
Såhär ser entrén ut från "baksidan". Där står lite chili i krukor och vaktar.
En liten orkide och klockspel i trädet.
En liten orkide och klockspel i trädet.

Och nu har även en stor ganska ful "planta" smugit sig in i de bortre regionerna av trädgården. Nämligen en potentiell receptionsdisk, enligt mina ögon. Inte så många lankeser som håller med mig, dock! När jag hittade den i en affärsbyggnad och faktiskt fick köpa den för 4000(ca 240 kr) rupees var det många lankeser(även Ubbe var/är lite tveksam) som stod och pekade och skrattade ljudligt över den dumma lättlurade turisten. Kanske att jag är lättlurad men just nu är jag absolut övertygad att den där fula slitna disken kan bli hur cool som helst! Så nu kör vi och fixar till den..helt enkelt! Visst är den cool?

Japp, så var hotellets receptionsdisk inköpt! Check på den:)
Japp, så var hotellets receptionsdisk inköpt! Check på den:)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln