En del gammal vänskap rostar aldrig

Skål för en skön vänskap! Skål för en skön vänskap!

Många människor kommer och går i ens liv. En del går snabbt vidare och en del stannar till ett tag för att sedan gå vidare. Men så finns det en del som faktiskt stannar kvar för lång, lång tid. Det är de vännerna som alltid finns där och till en relativt liten insats. I den vänskapen finns en ömsesidig insats och utkomst vilket båda sidorna är helt överens om. 

Jag har en vän som kom in i mitt liv för mer än 30 år sedan via min systers kompis. Paula är en sån vän som jag kan träffa en gång om året eller var tredje år, nästan aldrig tala med i telefon och ändå när vi väl träffas så är det hjärtligt och gärna från oss båda. Samtalet då vi träffas fortsätter helt naturligt där vi avslutade det förra gången vi träffades. Underbart att få träffa henne nu igen efter drygt 3 år.

En sån vänskap som är väldigt vilsam och befriande då det ibland kan kännas som en återkommande kamp att hinna med att underhålla gamla vänner och fånga in nya. Det finns små korn att suga på i det fantastiska liv man har...det gäller bara att leta fram dem emellanåt, Paula är ett sånt korn. Tack för det!

Senaste inläggen

Bloggarkiv