Rapport från Maja

Livet är gott! Livet är gott!

Nu har jag varit borta från skolan i mer än 2 månader, dagen efter jag officiellt skrev ut mig från skolan släppte jag allt. Inga läxor, inga lärare, inga tider att passa, ingen ångest och ingen klump i magen. Klumpen i magen och ångesten kan komma tillbaka lite då och då, jag kan få ångest över framtiden, hur ska det gå för mig utan gymnasieutbildning? Jag kan få ångest över vänner då jag inte träffar lika mycket folk nu så som man gör i skolan. Jag kan känna mig extremt ensam och misslyckad ibland. Det får man göra, det är jobbigt men det är betydligt färre dagar än när jag gick i skolan och det kommer gå öve.
 
Helt ärligt så har mitt liv förändrats, jag njuter av mitt liv. Jag kan faktiskt säga att jag är väldigt lycklig och nöjd just nu, det jag är mest glad över är mitt jobb. Tovedals cafe ligger i stadsbiblioteket och det är där jag jobbar med så himla underbara tjejer. När jag får mina pass så blir jag faktiskt glad, det kanske inte är det roligaste jobbet i sig men det blir väldigt roligt när man trivs med de man arbetar med. Detta tror jag är en stor faktor till om man känner sig lycklig i livet. Precis som jag inte trivdes i skolan och kände mig ledsen och ångestfylld tror jag att det kan vara likadant på jobbet när man inte tycker om det man gör och inte heller de man arbetar med. Ett bra exempel är min mamma, hon har inte mått så bra hela tiden på sitt jobb och nu efter 8 år har hon äntligen tagit steget och sagt upp sig. Nu är det bara en dag kvar innan hon officiellt inte behöver gå upp en viss tid och ta sig till sitt jobb, då hon kan gå upp när hon vill och gå ut i trädgården och bara ta det lugnt. Jag kan se det i hennes ögon när vi pratar om det, hur glimten i ögat kommer tillbaka.

Förändring är läskigt och jag förstår att just detta med jobb kan vara krångligt då man behöver pengar för att överleva, men om där finns en minsta chans att ändra på något i vardagen som kan få dig att må bättre så ta chansen! Lite kliché, men vi har ju faktiskt bara ett liv, se till att omge dig med folk du tycker om. Det kanske inte går hela tiden men så mycket som möjligt. Sprid kärlek, alla funkar olika men ett bra exempel för mig är när jag ser någon på gatan som tigger och jag har några mynt. Det leendet, man ofta får tillbaka av denna stackars människa, får mig att bli varm i hjärtat och jag går därifrån med ett leende. Bara ett ”hej” när du går förbi någon du känner kan göra att man blir glad, bara en fråga om hur dagen har varit eller en komplimang om ens nya skor. Små saker gör skillnad, och det känner jag att jag mycket mer kan uppskatta i det liv jag lever nu!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln