framtid och miljöarbete

Miljöarbete

Miljöarbetet på Sri Lanka har dessvärre inte kommit så långt. Därför är det viktigt att vi kan bidra med vårt lilla strå genom att:

  • sopsortera
  • använda solceller till hotellets varmvatten
  • ge gästerna en vattenflaska som de själva kan fylla på via kökets vattenfilter. Vi vill inte bidra till att öka plastanvändningen genom att varje dag förse hotellgästerna med nya vattenflaskor
  •  i stor utsträckning inreda med design som är gjord av återvunna saker, eller hittade i den vackra naturen  
  • köpa närproducerade varor till hotellet
  • tvätta sängkläder och handdukar sparsamt

Inom några år vill vi investera i solenergi så att hotellet kan bli självförsörjande på elektricitet.


Välgörenhetsarbete ligger oss varmt om hjärtat. Förutom att vi stöttat två husbygge i Hikkaduwa under tiden vi varit här, är välgörenhet något som vi vill fortsätta med genom hotellverksamheten. Vi hoppas kunna inleda ett samarbete med en hjälporganisation i Hikkaduwa för att bidra till det samhälle som vi blivit välkomnade i och som vi nu är en del av.

framtiden

Kommande säsonger kommer vi troligtvis att åka ner hit i skift för att kunna bibehålla kvalitén. Vår lokala partner, Janaka, som har hotellet bredvid Jippie – the villa, (har 9,6 av 10 i betyg på booking.com) kommer också att driva vårt hotell när vi inte är på plats. Dessutom ser vi en möjlighet om några år att kanske ge svenska familjer/ungdomar chansen till ett eget litet äventyr och sköta hotellet under en säsong, om det finns intresse.