Mot Hikkaduwa

Vid lunch idag och efter ett sista dopp var det dags att ta farväl av Kalipitya och åka "hem" till Hikkaduwa.Ubbe var väldigt nöjd efter 2 dagars kite, mest fysiskt, tror jag. Lite ont i lemmarna såg det ut som att han hade!
Det är väldigt spännande med Sri Lanka och avstånd, för när man frågar någon om hur lång tid det tar att ta sig mellan två ställen kan man få till svar  "det tar mer än 2 timmar". Vilket då betyder att det kan ta allt från 3-5 timmar att åka denna sträcka. Mellan Kalipitya och Hikkaduwa är det drygt 32 mil. Ett snabbt överslag för en svensk ger cirka 3,5 timmes resa max 4. Men här innebär dessa mil ungefär 7 timmars bilresa. Vilket oftast inte känns så kul.


Som en milstolpe i mitt liv har jag idag gjort min första Dhal. För er som inte är helt bekant med det lankesiska köket, är detta en linsgryta där man i princip kan lägga i vad som helst. Så efter ankomsten hem drog jag igång projekt Dhal med vad köket hade att erbjuda. Och tro det eller ej men det blev faktiskt inte så dumt. Med en rostad macka gick det till och med hem hos de små "prinsessorna".

Så här glada var vi när vi startade vår resa hem...
Så här glada var vi när vi startade vår resa hem...

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln