Du gamla du fria...IKEA

Åh, vad skönt att få ligga under täcket i ett svalt mörkt ac-rum och sova länge på morgonen, utan att ha någon tid att passa. Vilken lyx! Tjejerna trynade fram till 9.30 då Ubbe kom och väckte de små prinsessorna. En skön start på morgonen!

Idag var målet ...IKEA! Tänk vad snabbt det går när man är utomlands att börja längta efter svensk mat och svenska saker. Det är helt otroligt vad man helt plötsligt blir väldigt nationalistisk! Idag hamnade vi på ett IKEA som till mångt och mycket såg ut som IKEA i Kållered faktiskt. Vi åt korv med bröd och pommes frites med majonnäs(om det nu kan kallas svenskt). Men korven och brödet satt denna gång som en "smäck" och var med lite överdrift kanske;) en riktigt kulinarisk upplevelse! Men det som var mest intressant idag var  avdelningen IKEA food, med Marabou choklad, knäckebröd och snaps. Där gick vi ett bra tag och läskades av alla typiskt svenska saker som man faktiskt saknar nu. Efter mycket om och men bestämde vi oss för att slå till med en falska snaps(för att bjuda på och kunna snapsa lite vid jul) men då var det så att snaps kunde man inte köpa förrän 17.00(helt logiskt eller inte?!) och eftersom att klockan var strax efter 15 så blev det ingen svensk snaps för oss. Lite snopet, men såna är reglerna här i Thailand... Får helt enkelt klara oss ändå. Finns säkert andra varianter i Sri Lanka på snaps som även vi svenskar kan skåla till:)!

Härliga svenska IKEA!
Etiketter: ikea

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

  • Susanne » Nu kör vi !:  ”Grattis till nya utmaningar!!⭐️⭐️⭐️Lycka till! Hoppas kunna komma ner och träffa..”

  • Charloo » Nu kör vi !:  ”Ni är fantastiska❣️Kram på er❣️”

  • Lena G » Nu kör vi !:  ”Ska bli kul att komma dit o fika”

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln