Kokos, taccos och avlusning!

Underbara dag med strålande sol från en klarblå himmel, då är det gott att vara i Hikkaduwa! Omtänksamma Lena och Olle hade med sig finfina barnkläder att skänka till barnen här. Janaka fick ställa upp och guida till rätt familj! En otroligt fin gest och väldigt värdefullt för alla. Glada barn och föräldrar och glada givare!

Stackars lilla Maja, fortfarande sjuk! Inte kul för henne att vara hemma och inte så kul för oss att lämna henne hemma heller. Men med feber vill hon mest sova, som tur är.

Efter ett dopp nere vid havet vid lunchtid gjorde vi så lite "nytta". Dags för lite god och nygjord kokos! Att riva kokos är ett rejält träningspass för armarna och det blev allt lite på svett på pannan, men oj så gott det blir! Laddar för kokospannkakor i morgon. Idag slog vi till med "cross-cooking". De vanliga nudlarna med grönsaker och ägg fick en liten sväng av taccokryddorna som så generöst blev levererade av våra gäster och vips så blev det faktiskt en ny och lite piffigare rätt. Så bra det kan bli ibland med en liten chansning och framförallt lite roliga kryddor!

Maja har helt plötsligt börjat klia sig frenetiskt i håret och jag trodde kanske att det var mjäll eller något. Men igår kväll så ramlade 25-öringen ner när skolan la ut på Facebook att de hade problem med löss. Öhhhhhh, äckligt, äckligt, äckligt! Idag inleddes operation lössborttagning på hela den kvinnliga delen av familjen. Tror väl inte ens att det lankesiska lössen attackerar en bröstbehårad man!!! Orättvist, ja, men så är det! Samtliga med lite "mer" huvudhår stod alltså i badrummet och löddrade in sig i 4 minuter! Med små, små bokstäver stod det sedan på flaskan att det hela kanske vara tvunget att upprepas. Och ja, jag tror att vi upprepar imorgon. Med löss chansar man inte bara sådär. Upp till kamp mot lössen och nu kan du sluta klia dig i håret, Maja!

Förhoppningsvis lusfria!!!
Etiketter: mat löss

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln