Utflykt till Sinharaja

Gofika, med finfina rosa termosen från Sverige! Gofika, med finfina rosa termosen från Sverige!

Denna dag drog vi iväg för en familjeutflykt, till Sinharaja regnskog, en tripp på drygt 10 mil, vilket i Tuk-tuk-språk motsvarar cirka 3 timmar. Sinharaja är Sri Lankas sista jungfruliga tropiska regnskog och finns på Unescos lista över världsarv. Fylld med originella växter och djur. Väl värt ett besök och en guidad promenad säger alla. Sagt och gjort, Grodan lastades in med matsäck,termos, barn, man och fru. Just innan vi skulle dra iväg så stötte vi på Janaka, vår högst trovärdige vän och partner. Som tur var berättade han att den närmaste vägen till Sinharaja var avstängd och att vi måste ta en annan väg dit. 18 mil, och drygt 6 timmar senare var vi framme i Sinharaja. Vi kändes oss inte helt nöjda över denna långa resa som Janaka så generöst tipsat oss om, för när vi frågade runt visade det sig att den kortaste vägen visst inte var avstängd. På vägen hem var den hur öppen som helst och nästan 3 timmar snabbare än ditvägen:(

En rask djungelpromenad fick det bli och en snabb omelett innan hemfärd, för se, på Sri Lanka blir det mörkt väldigt snabbt och det finns väldigt lite lampor överallt men speciellt utmed vägarna. När det blir mörkt på Sri Lanka vill man vara på en större väg, ingen liten ko-stig ute i en regnskog.

Lärdomen av hela denna dag är att pickniken var god, guiden usel, djungelpromenaden hade varit fantastisk med en annan guide och lite mindre stress, Grodan klarar det mesta(från kostigar till bergsstup) och det är ingen höjdare attt spendera 9,5 timmar i en Tuk-tuk, under en dag, inte ens i Grodan! Nästa gång hyr vi en bil med chaufför! God natt!

Väldigt vackert landskap!
Väldigt vackert landskap!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln