En god och annorlunda jul

Sköna gäster i köket. Sköna gäster i köket.

Julen har kommit och gått och allt blir helt annorlunda här än vad vi är vana vid hemma. Lite tråkigt men också väldigt härligt. För man vet aldrig riktigt vad som händer...

Vår gäst, Oskar, visade sig vara en fena på att göra hemmagjord glögg och slängde ihop en ljuvligt doftande glögg på vin och lankesiska doftande kryddor. Alla gästerna fick sig en slurk och just då var det absolut julstämmning i Jippie the villa. Underbart!

Under dagen var det förstås också dags för att ge våra kära vän Janaka en liten julklapp. En liten gottegris som han förtjänar förstås lite svenskt godis, en bit ost och salami i en stor temugg. Och när han öppnade sin minst sagt annorlunda julklapp spred sig ett brett leende på läpparna. Han kommer definitivt att komma och besöka oss i Sverige, om inte för att besöka oss så för att han fullständigt älskar svensk salami och ost.

Tillsammans med våra sköna vänner Olle och Lena samt Lenas döttrar och kompisar hade vi bestämt oss för att köra "julklappsleken". Detta år körde vi med 3 paket per person för cirka 50 kronor styck. Får man en etta eller en sexa på de två tärningarna som slås så får man ta ett paket i högen. Efter att paketen är slut sätter man klockan på 15 minuter och då om man slår en etta eller en sexa så får man ta paket från varandra. Dock inte från den som bara ha ett paket. Sista momentet och det mest rafflande är de sista 15 minuterna då alla har öppnat sina paket och man får ta från varandra. Aningen stridlystet och stressigt där i slutet måste jag säga;) Slutligen satt vi alla med några fina paket från Sverige, Sri Lanka, Thailand, Bali och Kambodja. Hur coolt och roligt som helst. Min stentuffa thailändska hatt får nu pryda hyllan ute i matsalen.  En god och annorlunda jul som kändes precis som en jul också kan vara...

Svenska lussebullar minsann...
Svenska lussebullar minsann...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln