Samlad familj och splittrad Knoll och Tott

Snart hela familjen i samma säng! Snart hela familjen i samma säng!

Efter 3 månaders längtan efter barn,  föräldrar och man/fru så är det nu äntligen dags för familjens stora återförening. På tisdag sätter Ubbe sina bruna fötter återigen på svensk mark efter nästan 19 månaders vistelse i varma heta Sri Lanka. Det känns väldigt märkligt och sååå skönt. Att nu återigen bli en hel familj för att kunna stötta varandra i att ta bra beslut, få hjälp med att rensa i garaget;) och inte minst kunna turas om med all matlagning, tvätt, körning, handling, tankning, städning...

Säsongen i Hikkaduwa är mer eller mindre över och turisterna blir allt färre. Inte för att vädret blir sämre eller svalare utan för att havet blir alltmer svårbadat ju närmare vår sommar vi kommer. Det blir högre vågor och kraftigare strömmar. Men om man vill ha varmt och är nöjd med endast en strand att bada på så är det läge att åka till Hikkaduwa året om. Nu är det Janaka(vår vän och partner) som håller ställningen på hotellet tillsammans med vår personal och vi ber en bön att det ramlar in lite gäster via booking.com. Känns lite jobbigt och läskigt att lämna VÅRT hotell sådär...men "what to do"? Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av den svenska våren, som nu äntligen är i antågande!

Nu tar den sköna Janaka över rodret på Jippie the villa.
Nu tar den sköna Janaka över rodret på Jippie the villa.

Inte bara säsongen är slut utan också den berömda Ubbe/Olle -eran, som varade i hela 3 veckor och, tror jag, var räddningen för stackars hemlängtande Ubbe. Olle kom som en räddande ängel precis när han som mest behövdes och plötsligt var det Knoll och Tott som huserade och tog hand om gästerna på Jippie the villa. Och det gjorde de sååååå bra, till och med Pippi tog några glädjeskutt under dessa veckor. Vi är så tacksamma för att just Knoll dök upp i rätt tid. Stort tack till en ny skön vän!

Bra jobbat, Knoll och Tott!
Bra jobbat, Knoll och Tott!

Senaste inläggen

Bloggarkiv