Huskur: lök

Favoritbageri i Galle. Favoritbageri i Galle.

Var på tidigt morgonmöte på skolan denna morgon 07.30 om framtidens planer. På vägen hem stannade vi på ett litet bageri i Galle som visat sig har lite annorlunda fikabröd, bland annat en "renklämma" med kyckling som känns lite ny och helt ok. Så där stannade vi för att proviantera till lilla fröken Stina som var hemma även idag med öronvärk. Efter att två tips ramlat in som handlar om att använda lök på öronen var det dags för lite expriment, till Stinas mindre stora förtjusning! Vitlök hackades och sedan gjorde jag två små fina paket och bad Stina hålla paketen på öronen och därefter snurrade jag på lite fin gasbinda runt huvudet! Inte så förfärligt farligt fult! Tyvärr så var vitlök alltför starkt så ikväll fick Stina gå till sängs med en styck rödlök! Hoppas att det funkar;)

Efter skolan drog vi ner till stranden för att bada och träffa Alexandra(en gammal skolkompis till Stina) och hennes trevliga familj boende i Bryssel. Och dessa fantastiskt gulliga människor hade mig sig en hel kartong med härliga svenska matvaror! Hur glad kan man bli, ungefär som barnen på julafton kändes det som när vi flockades runt kartongen. Tack så jättemycket, otroligt lyxigt att framöver få knapra ostbågar och äta blåbär/hallon sylt med mera! Mmmmmm...

Stina med lök:)
Julafton!
Julafton!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln