Halvdan utflykt och mer praktiskt arbete

En bra dag för familjeutflykt! Jaaaa! Under ett tag har vi spanat in ett ställe en timme inåt landet som jobbar för att bevara regnskogen och hjälper skadade djur till att återgå till ett normalt liv. Har blivit tipsad av några vänner att där är hur mysigt som helst, med alla de olika djuren. Så efter frukosten packade vi in oss i vår lilla Groda och "drog" iväg. På vägen hämtade vi vår registreringsplåt som nu äntilgen var färdig på kommunhuset i Galle, denna gången behövde vi bara vänta 10 minuter...otroligt!

Efter drygt 70 minuters körning uppför, nerför och inåt landet i en fantastisk natur var vi framme vid det lilla stället i mitten av djungeln. Efter lite frågor runtomkring visade det sig att nu när det är "torrperiod"???? så är det stängt. Det fanns inga djur där och verkligen ingen personal, bara några andra förvirrade turister. För det första, vadå är det torrperiod nu, har vi aldrig hört någon säga och för det andra varför stänger man för att det är torrperiod och vad händer med alla djuren då? Utan att vi hade fått några svar fick vi vända vår lilla Groda och köra tillbaka. Vi stannade i Galle för en en sen tröstlunch(på en trevlig liten crepesrestaurang) och sedan lämnade vi tjejerna där, så att de kunde rasta sig litegrann på stan. Jag och Ubbe drog hemåt. Kändes som ett bra alternativ till en lite misslyckad utflykt och nästan 3 timmars stillasittande i Grodan. Det blev ändå en väldigt trevlig tripp med hela familjen.

Kvällen ägnades åt att tillverka fler klädgalgar,(luktar kanel överallt och det luktar ljuvligt) virka krukor, Stina målade och Maja roade sig minsann med sin nya tyska manliga bekantskap;)En liten sötnos som heter Marco. Spännande! Det är precis vad den lilla 16-åringen behöver;)

Utflykt till Hiyare reservoir...och tillbaka...
Tur att tjejerna fick rasta sig lite på shoppinggatan i Galle!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Farmor o Farfar » Pusselbitar från Facebook:  ”Tänk så glad Pippi blir när ni kommer ner. Hoppas hon känner igen er. Lycka till..”

  • Eva Marie Dahlstedt » Pusselbitar från Facebook:  ”Jag blev så glad då jag läste att ni tog hand om en gatuhund i Sri Lanka. Där fi..”

  • Susanne » Pusselbitar från Facebook:  ”Så bra för er att få den charmiga Pippis historia. Klappade henne i febr. när vi..”

  • Mia » Pusselbitar från Facebook:  ”Så fin hon är lilla Pippi. Vi hade äran att träffa henne i februari när vi bodde..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln