En solig torsdag

Efter fyra dagars nästan konstant regnande bjöd torsdagen på ett härligt solsken redan på morgonen. Alltså läge för en premiär, att plocka ut den elektriska gräsklipparen och klippa gräset för första gången sedan vi kom hit. Ubbe kände sig manad att prova maskinen och efter dryga timmen och cirka 2 liters svett så var gräsmattan som ny. Väldigt nöjda! Gräset här är inte som hemma alls. Det finns liksom inga grässtrån utan det är en lite grön planta som växer väldigt sakta, utåt och mer ser ut som något grönt. Dessutom är det extremt tåligt både vad gäller värme och vatten. Känns ju helt perfekt att bara klippa gräset en gång i månaden!

Efter det tog vi vespan på en tur för att handla bananer och kolla runt lite i omgivningarna. Det är väldigt smidigt med en vespa och man kommer faktiskt en ganska långa sträcka även om den bara går i 60 kilometer i timmen. Utmed vägen mötte vi ett långt vitklätt "demonstrationståg" med äldre kvinnor och män. Frågade en man som också stannat för och titta och han sa att idag var det en "pensionärsdag" och att alla äldre skulle ha en träff. Låter lite skumt och ovanligt. Tänk om det skulle vara så i Sverige varje gång PRO har en aktivitet?

Med en strålande sol var det äntligen dags för bad. Tyvärr var vattnet inte alls fräscht så vi fick plaska lite på andra sidan om bukten, där det är gott om rev. Nu när det är monsuntid är det väldigt starka strömmar så det finns bara ett ställe här i Hikkaduwa som är säkert att bada på. Eftersom att havet är väldigt vilt så blir inte vattnet så klart och mycket rörs upp från botten. Men eftersom att vi badade på "andra" sidan idag så såg vi att det kom 3 vilda havssköldpaddor till stranden för att äta. Maja och Stina var inte sena att hjälpa till! Allt sedan tsunamin så har några havssköldpaddor kommit till stranden varje dag för att äta och nu finns det ungefär 15 stycken och området är numera ett naturreservat. Otroligt mäktigt när man står bredvid en vild havssköldpadda stor som en soffbord! Inte så ofta man får uppleva sånt!

Stina matar en vild havssköldpadda på stranden.
Stina matar en vild havssköldpadda på stranden.
Etiketter: stina havssköldpaddor

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln