Vatten, bara vanligt vatten...

Vårt vattenfilter i huset. Vårt vattenfilter i huset.

Vatten, så självklart, kallt direkt från kranen hemma. Här är det inte lika självklart! Nu är det brist på vatten efter en lång tids torka. Gräsmattan börjar att bli brun och det går åt på tok för mycket vatten, tycker politikerna. Så då stänger regeringen helt enkelt av vattnet dagtid. Under tidig morgon och sen kväll man man bara få ljummet vatten i kranen. Vatten som man definitivt inte kan dricka direkt från kranen utan som först måste renas  i ett filter. Om man sedan vill ha kallt vatten så behöver det kylas i kylskåpet. Vardagen blir lite begränsad när man inte har tillgång till vatten. Eftersom att det är runt 30 grader varmt här så är det vääääldigt skönt att kunna duscha emellanåt och ta sig ett glas kallt vatten! Tror att det kan vara bra att ibland bli påmind om hur enkelt och lyxigt mycket är hemma i Sverige! Många här har inte ens rinnande vatten i sina hus. Precis nedanför där vi bor har regeringen nu gjort en allmän duschplats så att människor ska kunna tvätta av sig oavsett om de har vatten i huset eller inte.  Här finns det ett bås för män och ett för kvinnor. Inte duschar som vi är vana vid, men en brunn med en spann så att man kan tvätta sig hyggligt i alla fall!

 

Söndagen blev en slapp stranddag, med bad och och bokläsning. Trots att vi firade Ubbe redan igår kväll så blev det lite firande även idag. Maja ville förstås göra en kladdkaka och dessutom festade vi till kvällsmaten med Lingongrova samt finfin salami från Svedala. Med en god kladdkaka efteråt så var födelsedagsfirandet i hamn även denna dag! Mums-mums!

Allmän duschplats.
Allmän duschplats.
Lite födelsedagsfirande även idag!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln