Ohyra och en oljig Stina

Någon ohyra är det... Någon ohyra är det...

Dagens projekt var att hitta något botemedel mot den ohyra som tagit en av våra palmer och ett träd i besittning, av våra finfina stora krukväxter. Foton var tagna av de små odjuren och så begav vi oss till Handelsträdgården. Chemicals, var deras svar. Ni måste ha kemikalier mot denna ohyra. Finns vid templet. Snurrade runt i området kring templet en 10 minuter. Frågade några till och snurrade lite till! Till slut efter ytterligare några frågor hittade vi till kemikalieaffären, modell svenska Lantmännen, fast mindre och med "lite" färre moderna verkyg! Här fick vi minsann köpa en liten påse väldigt giftigt medel som skulle räcka till 16 liter vatten för ynka 10 kronor. Kan verkligen fundera över vad som finns i den lilla påsen. Inte är det något miljövänligt i alla fall!

Heidi & co återvände till Babelena house efter sin tur ungefär samtidigt som vår auyrvediska vän som återigen skulle behandla Stina. Idag slog han till med en varm oljebehandling ovanpå Stinas huvud. Den skulle skvimpa runt ovanpå hennes huvud i 40 minuter. Med ett sånt litet huvud som Stina har kan ju vem som helst förstå att det blir lite läckage emellan själva hållaren och hennes skalp. Man kan säga att hela hon var hal som en ål, efter 40 minuters behandling! Men det är säkert  välgörande för en liten 12-åring även på andra ställen av ovanpå håret! Oj, vad hon ska bli pigg och alert av alla örter och oljor:)

Lantmännen a la Sri Lanka
Hela Stina blev behandlad med olja!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln