Mera shopping och svett

Vilket hantverk! Vilket hantverk!

Dag nummer två i Colombo och vi njuter av AC både på rummet och i många av affärerna. Stina har fått ont i halsen och jag har fått lite "täppt i näsan". Men vad gör det när man kan ha det svalt och skönt!! INGET!

Vi började vår shopping/recogniseringsdag till The Good market. En marknad som bara har miljövänliga, ekologiska produkter. Ett väldigt bra ställe för att knyta kontakter med producenter av miljövänliga produkter, om man är intresserad av det. Hittade Mr Kalyanawansa där som företräder fattiga krigsänkor från norra lankesiska staden Mannar, där de väver fantastiska korgar av palmblad i otroliga färger. Just idag var det väl lite drygt 40-grader varmt så det tog inte så lång stund innan vi fick smita in på ett shoppingcenter med AC. Därefter hann vi med finfina Paradise road med gofika, en bomullsaffär och såklart Odell, ett måste för varje besökare i Colombo!

Så när klockan närmade sig 16 var vi dödströtta, tänk att det kan vara så tröttsamt att bara titta och shoppa! Belöningen blev ett svalkande dopp i poolen på taket och ett glas vitt vin. Kvällen avslutades med god mat och en ny bekantskap, en svensk familj som bodde i Kuala Lumpur och som nu var här på semester. Mycket trevligt med lite snack med dem och höra lite om deras spännande liv. "Det ska vara gött att leva", som vår fina vän Sussi säger...och så rätt hon har!

Ubbe som skulle ta kort på oss...men som tog kort på sig själv under tiden vi smilade upp oss framför kameran;(
Ubbe som skulle ta kort på oss...men som tog kort på sig själv under tiden vi smilade upp oss framför kameran;(
Sedan blev det visst ett kort på oss!
En svettig familj "ihopknökade" i en liten Tuk-tuk.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln