Krig!, akt 2

Ja, så var det detta med de aggressiva röda vävarmyrorna! Vi har alltså plockat ner motorvägen(klädstrecket) till mangoträdet och trodde kanske att de nu skulle lugna ner sig men ack vad vi bidrog oss. Helt plötsligt var det miljarder myror och som kryllar över hela gräsmattan, även verandan fick besökare av dessa röda storväxta tingestar. Inte speciellt trevligt! Då tar man fram triumfkortet, vår "trädgårdstomte" Jajante. Ja, ni hörde rätt, vi har också en förtjusande trädgårdstomte som kommer varje dag för att göra fint i trädgården. Hon plockar inte bara bort löv och blommor från gräsmattan för att det ska bli fint utan också för att det inte ska bosätta sig en massa konstiga djur i trädgården(tex ormar och annat läskigt). Som ni säkert känner till så finns det ingen höst här, utan på Sri Lanka tappar träden sina löv lite som de vill, just varje dag!

Så Jajante tog fram sitt medel mot dessa myror och det var...aska! Så nu håller vi tummarna för att dessa små illbattingar drar vidare till grannen under natten;)

Två gånger har jag överraskat mig själv rejält sedan vi kom hit. Första gången var när jag gjorde kanelbullarna och idag efter att Ubbe hittat bakpulver i affären slog jag till och bakade bröd i stekpannan. Helt otroligt, en absolut-inte-alls-bakbullemamma som jag! Den enformiga maten gör en ganska matt och tvingar fram en viss kreativitet:) Så ikväll åt vi ljumma stekpannebröd med tomat/avocadosalsa och en del av oss(inga namn) drog till med Nutella på vissa av bröden. Till det serverades ett svalt vitt vin. Här får man inte vara knusslig och nogräknad! Man tager vad man haver, som Cajsa Varg sa, och det smakade riktigt bra:)

Ja, här kom ju rödvinsflasken med, så illa var det inte riktigt...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln