Kungsbackabesök och kokosrep

Lite förfriskningar efter första dagens dopp! Lite förfriskningar efter första dagens dopp!

Säga vad man vill om Kungsbacka kommun som arbetsplats men här finns många, många sköna lirare. Och jag har haft nöjet att arbeta med ett helt gäng. Vilka personligheter! Under det senaste halvåret här på Sri Lanka har jag också haft förmånen att ha besök av Lena, en av mina sköna kollegor och idag damp kollega nummer två ner, Heidi med sin familj. Blir man glad och lycklig eller? Så fantastiskt roligt att få visa henne vårt fina Sri Lanka... och dessutom höra lite nyheter från den kommunala världen!
 

Idag när vi var ute och åkte motorcykel så ramlade vi över två glada systrar som utanför sitt hus gjorde kokosnötsrep. De tvinnande och drog och var helt synkroniserade med varandra. Det var inte första gången det gjorde kokosrep, men det var första gången som vi såg det. Otroligt fascinerande. Ett "nystan" av kokostrådar som de drog ut till en liten tråd, med hjälp av en enkel liten fläktmotor. Precis som vi gjorde förr hemma i Sverige,då det skulle spinnas ull till garn. Att vara i ett annat land är så otroligt lärorikt, tror inte att det går en enda dag utan att vi lär oss något nytt! Lyckliga oss!

Så här gör man kokosrep.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln