Post och Papadam

Idag har jag och Ubbe gått en rejäl promenad och för tredje gången under drygt 1 vecka besökt postkontoret i Hikkaduwa, för att eventuellt få med oss ett brev från Stinas kompis i Sverige till Stina på Sri Lanka. När vi kom fram var klockan strax efter 8.30, för då är den lille gubben på plats som har hand om utländska brev och frimärken. Om man kommer tidigare får man snällt sätta sig ner och vänta. Återigen frågade jag den lille mannen, "Letter from Sweden". Denna tredje gång började han nog tycka att det var lite pinsamt för jag fick till och med följa med in bakom disken för att gå igenom samtliga brev och paket från utlandet, sammanlagt 5 stycken men inget med Stinas namn på. Vilken besvikelse! Det är bara att gå dit igen senare i veckan för då kanske det har kommit fram!

Denna tisdag har varit extremt varm och man blir allt lite trött av värmen. Så idag bestämde vi oss för att ta en kvällsmat nere på sta´n. Vi åkte till ett av våra favoritställen, Dineth, det ställe som verkligen vet hur man gör god Rotty. Dessutom är de fenor på att göra smaskiga Papadam, som Maja beställde. Papadam är som friterade chips fast utan kryddor och väldigt luftiga. Tror att det är någon deg som de häller  ner i olja. Dessa äter man som tilltugg till ris, curry och dhal bland annat. Till fruns stora förskräckelse glömde hon ge Maja hennes Papadam, så när vi hade betalt och skulle åka, då kom hon utspringandes med en påse Papadam som vi kunde ta med oss. Det kallar jag god service och vi blev jättenöjda att vi kunde knapra hemma på goda Papadam!

Etiketter: post

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln