Bröllop och godis

På Sri Lanka är det den röda färgen som gäller vid bröllop. På Sri Lanka är det den röda färgen som gäller vid bröllop.

Vilken fantastiskt vilken trevlig kväll det blev igår hos Mrs Hislop, tjejernas rektor! Det var sammanlagt fyra familjer där, en familj som var från Frankrike(mamma halvschweizisk/norsk), en tysk familj med lankesisk pappa, vi från Sverige samt rektorn och hennes man som båda är från Storbrittannien. Det var ett virrvarr av språk och härliga diskussioner. Inte kunde vi heller gissa att vi skulle bli bjudna på tre rätters supergod middag med ost och kex, och till det gott vin. Hela familjen åt så vi storknade! Vilken lördagskväll!

Idag när vi kom ner till stranden var vi förstås nyfikna på hur det hade gått för killen, Marco, som berättade för oss igår att han skulle fria till sin flickvän. Vid baren nere vid stranden stod paret fullt bröllopsklädda och hade redan gift sig på morgonkvisten. Båda var förstås lyckliga som små lärkor och vi fick äran att gratulera de nygifta! Ohhhh, så romantiskt!

 

När vi kom hem till Babelena house var Jajante i full färd med att sopa hela trädgården och efter en stund räckte hon över en ny gåva till oss, sweeties, sa hon bara, alltså godis. Vid kvällsmaten var det så dags att avsmaka gåvan och de lankesiska godisarna. Ja, vad ska man säga, det var inte någon tio-poängare, om man ska uttrycka sig diplomatiskt. Vill man vara brutal så kan man säga att det nästan var oätligt. Degen runt var något gummiliknande  och inuti var det någon brunaktig kokosröra. Hmmm, det är ju så trist när man tänker på allt jobb som hon lagt ner på att göra detta, men nej, det gick inte att äta. Vi får se om ekorrarna eller hundarna är intresserade, så kommer det till någon nytta åtminstone. Än så slinker inte detta ner, men vem vet efter ett par månader så kanske det fungerar som sweeties även för oss!

Än så länge kallar vi inte detta för godis...
Än så länge kallar vi inte detta för godis...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln