Marknad och äntligen regn!

Marknad i Galle Marknad i Galle

Idag var det otroligt varmt och knappt någon bris men det var dags för marknad i Galle, så vi hyrde en motorcykel extra för att att tillsammans kunna köra till Galle. Jag med Maja och Ubbe med Stina. Otroligt kul att köra och vilken tur att det var Pojaday(fullmånesdag) vilket innebar många lediga lankeser och väldigt lite trafik! Marknaden är en fairtrade marknad med fokus på miljövänligt och närproducerat, Dessvärre ingen folkstorm där men trevligt och första gången det anordnades i Galle.
Galle är en fantastisk stad med en mix av många olika kulturer, speciellt innan för murarna. Det sägs att innanför murarna är fastighetspriset världens dyraste! Mycket av det som finns där är otroligt vackert och smakfullt!

När det var dags för oss att köra hem, då kom regnet! Man tror inte att man kan frysa här, någonsin, men när regnet kommer och det slår emot en som småspik i 50 kilometer/timme, då fryser man! Så när vi kom hem slog vi till med värsta svenska mysreceptet, varm choklad och ostmacka och det kan jag lova att när regnet fullständigt forsar ner från himlen, så funkar det receptet också här, på Sri Lanka. Ohh, vad mysigt:)

En av alla vackra fasader i fortet!
Fullständigt plaskvåta efter forsande ösregn!
Fullständigt plaskvåta efter forsande ösregn!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln