Vill ha en dammsugare!

Låg och drog oss i sängen under tiden Ubbe åkte iväg till marknaden och handlade det vi behövde. Vilken service!
Att handla ägg på marknaden innebär att man får hem äggen i plastpåse, vilket inte känns helt bekvämt för en trygghetsknarkande svensk. Men lankeserna är finurliga så påsen fylls också med veteskal eller något liknande, och då fungerar det helt enkelt stötdämpande, så att äggen håller. Snacka om smart återvinning! Förutom äggen kom Ubbe också hem med en jättelik tennisboll(modell fotboll) till Stinas stora lycka. Dessutom vägde denna boll litegrann så att nu kan vi lira boll även när det blåser:)

Idag var det läge för städning i House Babelena. Som ni säkert förstår så består städningen till stor del av döda insekter som ska plockas bort från golvet, eftersom att dörrarna nästan alltid är öppna och ovanför varje dörr finns insläpp för luft. Insekter generellt är synnerligen lätta(tanken är förstås att de ska flyga), döda insekter är ÄNNU lättare. Problemet är att städutrustningen här lämnar en del övrigt att önska. Att använda den "förträffliga" lila borste som huset erbjuder till att sopa runt döda insekter under snurrande fläktar och med vindpustar som kommer från dörrarna är ett ganska enerverande och väldigt tröttsamt(skulle till och med sträcka mig till grymt irriterande) projekt. Jag är ju inte direkt känd för mitt tålamod, så imorgon åker vi och köper en dammsugare! Därefter ska jag gladeligen suga upp varenda insekt i huset, död eller levande! Så det så!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln