Poliskontroll och toainspektion

Blygsamt glada poliser på väg till Galle. Blygsamt glada poliser på väg till Galle.

På väg till Galle blev vi för första gången stoppade av polisen. Det var verkligen två bestämda poliser som resolut visade med hela handen att här är det läge att stanna, och stannade gjorde vi också! Vem gör inte det för en uniformerad sträng polis på Sri Lanka? Lite stressade började vi snabbt överlägga vilken taktik vi skulle använda. Janaka har hela tiden sagt att vi ska låtsas som att vi inte kan engelska. Men det funkade inte riktigt att göra så när det väl händer på riktigt. Så Ubbe fumlade fram sitt svenska körkort och papprena som visade att vi ägde motorcykeln. Polisen frågade lite bryskt, varifrån kommer ni? och vi svarade Sverige och därefter sa han, ok, det ser bra ut. Mycket tacksamma frågade vi om vi fick ta en bild till bloggen förstås;) och körde sedan därifrån. Tack för det!

Idag har vi provat och diksuterat olika toastolars för- och nackdelar. Dessutom har ett och annat handfat också avhandlats. Vill man ha en fyrkantig toastol eller vill man ha en rund? Ska handfatet ligga ovanpå bänken eller vara nersänkt i den? Färg eller inte? Kinesiskt eller tyskt? Vilken sorts kran passar bäst? Ja, dessa viktiga existentiella!? frågor är inte alltid helt lätta att svara på när det finns en mångd olika modeller. Men efter lite provsittning och överläggning så har vi nu ett resultat, kära publik...och resultatet avslöjas den 1 december på Jippie - the villa!! Ses där;)

Vi kan redan nu avslöja av ingen av dessa badrumsinredningar blev det;)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln