Ingen kyckling och regn, regn...

Spana in lilla klistermärket längst upp till höger. Ifall man blir sugen på att klättra upp på frysen! Ajabaja! Spana in lilla klistermärket längst upp till höger. Ifall man blir sugen på att klättra upp på frysen! Ajabaja!

Efter våra fynd igår av chilipasta, chutney och pesto blev vi så väldigt sugna på att slänga ihop en kycklingrätt till kvällen. Och ibland är det ju så att man direkt på morgonen börjar att tänka på kvällens middag och så var det idag! Vi tog vår lilla vespa och drog till affären. Men vilken överraskning, kylen var helt tom och på frysen hittade vi en lapp som upplyste oss om att det inte fanns något färskt kött till försäljning idag. Nej, för idag är ju dagen innan morgondagens officiella sorgedag på Sri Lanka, så då säljer vi förstås inget färskt kött. Nej, givetvis inte...varför inte det, kan man verkligen fråga sig. Har inte lyckats utröna varför??? Så det bidde ingen kyckling ikväll, inspirationen tog helt slut så det bidde hämtpizza istället!

 

Under eftermiddagen kom då ösregnet precis enligt regnperiodsschemat vid 16-tiden. Urtrist! Alla säger att det är en väldigt sen regnperiod i år och att havsvattnet är varmare än vanligt. Kanske kan det bero på El Nino? Påverkar tydligen inte bara Indonesien och Australien, utan också Sri Lanka. Kanske därför även Sverige har haft en mild höst? Mer och mer tänker jag på att allt på jorden hänger ihop...

Under eftermiddagen var det några papper som vi behövde få utskrivna, bland annat en lista på alla våra trevliga besökare och deras datum för flyg hit och hem! Jättekul att träffa alla framöver och imorgon dyker första paret upp, min kära kollega och hennes man:) Vill man ha hjälp med utskriften åker man ner till foto-, data-, bokhandels- leksaks- och elektronikaffären för att skriva ut papprena. Och vips efter en betalning på 200 rupees(12 kr) så har man 5 färska papper i sin hand. Kan vara lite trixigt ibland att på deras dator hitta rätt papper. Men även denna gång gick det fintfint och vi fick våra papper utskrivna. Vilken service, allt är nästan möjligt här, det tar bara lite mer tid och det gäller framför allt att ha TÅLAMOD!

Regn i massor...
Regn i massor...
Ubbe, djupt koncentrerad!
Ubbe, djupt koncentrerad!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln