Tre brudar i sari

Maja i saritoppen och med underkjolen som man liksom "hänger upp" tygetstycket på. Maja i saritoppen och med underkjolen som man liksom "hänger upp" tygetstycket på.

Igår efter skolans slut kom Maja helt plötsligt på att hon nog gärna ville bära en sari till avslutningen på fredag. Stina var lite mer tveksam. En sari är den traditionella klädedräkten som många av de lankesiska kvinnorna bär när de går till jobbet eller vid speciella högtider. Sarin är ett draperat klädesplagg som består av ett 5-6 meter långt tygstycke, som bärs över en blus, eller en liten top. Ofta lämnas midjan bar.

Idag var Maja helt säker på att hon ville absolut ha en sari! Så sagt och gjort, som de snälla föräldrarna vi nu är;) så åkte vi till affären Hemara i Galle. Hemara har mer än 3 våningar!!!! med saris. Ubbe lämnade oss utanför affären och körde vidare, och det gjorde han helt rätt i. Vi gick upp och ner, fram och tillbaka och letade tyg! Ett ganska svårt arbete! Men det allra svåraste kom då vi skulle prova! Som tur var gjorde vi inte jobbet själva denna gång utan för vår del så var det bara att stå alldeles stilla med armarna utåt. MEN, problemet kommer den dagen som man ska använda sin sari, hur i hela världen ska man då få till detta med bara ett enkelt tygstycke? Man lär ju få börja i tid, det är ett som är säkert;)

Tre sariklädda brudar! Känns väldigt lyxigt att svepa runt i en sari, kan jag lova!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Annika Hallen Persson » Så kom då dagen...:  ”Bra gjort av dig. Varför kämpa på och inte må bra av det. Jag har gjort samma sa..”

  • Annika Hallen Persson » Rapport från Maja:  ”Vad glad jag blir över ditt beslut att ta över ditt liv för att må bättre. Det o..”

  • MALIN » Så kom då dagen...:  ”Längtar efter uppdatering, både från dig och från Maja! ❤”

  • Emilia » Rapport från Maja:  ”Var glad så länge du är frisk och du är INTE misslyckad.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln