Service och "Salta katten"

Väldigt många serviceinriktade expediter i affären som nästan har allt! Väldigt många serviceinriktade expediter i affären som nästan har allt!

Efter en förhållandevis sval natt(29 grader i sovrummet) vaknade vi upp till en ny vecka. Måndagmorgon, frukt och curd(variant av yoghurt) samt scrambled ägg på macka blev dagens frukost. Ibland lite enformigt men väldigt gott!

 

Dagens uppdrag var förutom de vanliga hushållsbestyren, att handla några gradskivor till tjejernas skola och köpa vita papper för här ritas det en del. Inte av mig och Ubbe men tjejerna sitter ofta på kvällarna med lite pennor och papper. För övrigt en trevlig sysselsättning tycker jag! Till slut hamnade vi i den affären som säljer elektroniska prylar, kopierar papper, framkallar foto, har kontorsmaterial och diverse leksaker och lite till. Där hittade vi faktiskt gradskivor! GIC, skolan där tjejerna går har mycket knappa resurser så nu när de jobbar med geometri så har de  fyra fungerande gradskivor på tio elever. Då känns det ju inte så svårt att köpa några extra. Personalen var väldigt serviceinriktad så när vi väl betalt hade vi fem expediter som hjälpte oss. Känns lite märkligt!

Idag var det så dags att öppna ett av mina fina kollegors brev. Åhhhh, vad gott med "Salta katten" samt ett litet kort med visdomsord. Väldigt gulligt och omtänksamt och såååå roligt när jag sitter härnere långt ifrån allt vad jobb heter! Tack!

Eftermiddagen avslutades med ett kvällsdopp i det härliga havet. Men blir nästan lite beroende. Och nu börjar verkligen turistsäsongen att komma igång. Människor, affärer och restauranger överallt och det är puls i Hikkaduwa. Väldigt kul och vi ser framemot en härlig turistsäsong fram till februari-mars! Välkomna hit om ni har vägarna förbi!

Solnedgång i Hikkaduwa.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln