Måndag och ostfrossa...

Denna dag var det dags för ett "kvartssamtal" med skolans lärare men utan elever. Dessutom krävdes det att man kom i tid(10 min per elev) och hade förberett sig. Den lilla förberedelsen bestod i att ta med sig tjejernas terminsbetyg. Ja, för betyg har de fått nu. Fina kraftiga gula papper med skala 1-4 och A-D. Samtidigt får de också ett omdöme och ett tips om hur de kan förbättra sig och det står också på betyget.

Exakt 12.37 var vi på plats idag, jag och Ubbe, för att bli inkallade till de fyra lärarna som så fint satt på rad i "scienceklassrummet". Precis som väntat så var det inga större överraskningar varken vad gäller Stina eller Maja, och det var ju bra!

Efter denna lilla ansträngning var vi förstås;) värda en kopp latte inne i fortet. Och hur fin utsikt kan man ha från ett fik? Denna utsikt känns svårslagbar!

När vi nästan var tillbaka i Hikka så öppnade sig himlen helt och regnet kändes som hagel och det fullständigt forsade ner över oss. Vädret är otroligt ombytligt just nu. Vet inte om det är helt normalt eller om det är speciellt just nu i år!

Tillbaka i huset så var vi tvungna att festa till det lite, vi plockade fram alla goda ostar och kex som vi fått från Vicky och Steve och som små hamstrar satt vi och tog små bitar av ostarna och bara njöt! Å, vilken lycka att få äta brieost, mögelost och ett par andra riktiga godingar. Men tro nu inte för en sekund att vi åt upp allt, utan den som spar han har... Ser framemot emot nästa ostfrossa i Babelena house, det lär bli den sista på ett tag med tanke på de små stackarna som var kvar, små men ack så goda...

En latte with a view!
En latte with a view!
Vilken lyx!
Etiketter: gic ost

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln