Ny vecka...

Äntligen en färgglad utsikt! Äntligen en färgglad utsikt!

...och äntligen visade sig Hikkaduwa från sin bästa sida. Efter ett par mulna dagar med en massa regn så var äntligen himlen blå och solen tittade fram denna måndag. Det var inte bara vädret som var varmt denna dag utan "lilla" Maja hade fina värmerosor på kinderna av febern. Så för henne var det bara att plocka av sig uniformen och krypa ner i sängen igen. Den lilla stackaren sov gott under hela förmiddagen!

Jag och Ubbe var och roade oss vid lunchtid med "lekkompisarna" Lena och Olle nere vid havet. Vi badade, bodysurfade och så slog vi till med nescafe och en banankaka, funkar alldeles utmärkt även en måndag;) Oops, så lärde man sig något nytt idag igen. Lena berättade så pedagogiskt;) att växten som växer mitt på cementgolvet i restaurangen med den ovanliga blomman, heter Spindellilja. Där ser man, den tösen hon kan;)

Ytterligare en ny kunskap idag faktiskt! Vi var och köpte den vanliga frukten, banan, papaya och ananas och hittade en melonliknande frukt som vi blev nyfikna på. Vad var namnet undrar förstås vän av ordning, och det var något helt otydbart som vi inte kommer ihåg... Den serviceinriktade kvinnan skar omedelbart upp en bit till oss. Frukten var fylld av kärnor och såg precis ut som en typ av honungsmelon. Smarrigt tänkte vi...innan vi smakat! För uhhh, den var inte god! Helt smulig, torr och besk! Ingenting för oss! Men nu vet vi det och har testat, ytterligare en kunskap att lägga till i Sri Lanka-säcken som inte är tung att bära...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln