Söndag efter Puja

Fullmåne över Babelena house Fullmåne över Babelena house

Söndag och dagen efter "Full moon Puja". Kolla in bilden så förstår ni kanske varför det heter så. Varje månad när det är fullmåne så är det en högtid. Är det en vardag så är barnen lediga från skolan, många restauranger har stängt och många som har öppet serverar ingen öl. Så lördagskvällen bjöd på en maffig fullmåne!

Idag var vi återigen hos advokaten. Just detta med att öppna ett bankkonto har verkligen dragit ut på tiden. Bankens lokalkontor här i Hikka låter oss inte öppna ett konto här men vi kan öppna ett på samma banks lokalkontor i Galle???? Så kan det vara!! Så idag fick också vår partner, Janaka, skriva under så att vi imorgon kan "få" öppna ett bankkonto. Lite bakvänt och annorlunda!

Vi körde vilodag idag nere på stranden för att ladda inför veckan som kommer och det var förstås härligt! Efter lite strandhäng tog jag och Maja en promenad hem medan Stina och Ubbe tog Humlan. Det känns som att man lätt blir lite bekväm här i värmen. Lite jobbigare attt göra fysiska saker och lite jobbigare att också göra mentala saker. Kanske är det så att både kropp och knopp går ner på sparlåga när det är mer än 30 grader, vad vet jag?
När vi promenarede hem gick vi förbi det lilla haket i svängen och där satt en man som antagligen åt lite kvällsmat. En stor bit vitt bröd som han delade mitt itu och sedan hällde han en hel påse med chilikryddor på. Han försäkrade att starkt, nej, det är det verkligen inte! Skulle tro att det skulle börja brinna i halsen på oss om vi skulle smaka på den! Det spelar nog ingen roll hur länge vi skulle bo här för vi lär aldrig kunna käka den mackan!

En koncentrerad Janaka plitar ner sin namnteckning för att vi ska få öppna ett bankkonto!
En koncentrerad Janaka plitar ner sin namnteckning för att vi ska få öppna ett bankkonto!
En hyfsat stark och torr(skulle jag tro) macka!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln