Grattis och gräsänka

Sri Lankas flagga. Sri Lankas flagga.

Grattis Sri Lanka! Idag är det den lankesiska nationaldagen och den kom till 1948 då Storbrittannien gav Sri Lanka sin sjävständighet. Landet hette då Ceylon. Lejonet på flaggan är en traditionell symbol och ordet lejon på sanskrit ligger till grund för namnet, Sri Lanka. Svärdet som lejonet håller i handen är en maktsymbol och de fyra löven i kanterna symboliserar bodhiträdet(det träd som Buddha satt under). Flaggans gula färgen symboliserar buddhismen, det gröna symboliserar islam och den organgea färgen är en färg för hinduismen. En flagga som faktiskt representerar HELA Sri Lanka. Så då har ni förhoppningsvis lärt er något nytt idag och vips där kom min gamla "lärare-ådra" fram;)

I morse drog Ubbe till Kalipitya för att "kitea" loss och bli lite mindre rastlös. Hoppas på mycket vind uppe i norr! Så nu är helgen helt vigd åt tjejerna i familjen! Vi får se vad vi kan hitta på! Till en början blir det ju en ommöblering i huset, för vem vill sova ensam på nedervåningen, inte jag:) Tur att Stina kan tänka sig att sova med mig! Ser framemot en god natt bredvid minstingen! Det gäller att passa på, när katterna är borta dansar råttorna på bordet...

Så mysigt att krypa ner bredvid en varm liten tösabit!
Så mysigt att krypa ner bredvid en varm liten tösabit!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln