What to do?

Avslappnat på Sri Lanka! Avslappnat på Sri Lanka!

Nu har vi korat vinnaren av kategorin bevingade ord på Sri Lanka. En kategori som vi precis kommit på och som har en självklar vinnare. Vinnaren är Amila på restaurangen "Harbour" som härom kvällen kläckte ur sig "What to do?"(ungefär Vad kan göras?). Detta efter att vi beställt en flaska rödvin och han istället serverat oss tre glas vin. Därför hade han nu ingen hel flaska vin att ge oss och då frågade han oss så klart "What to do?" med ett snett litet leende. Precis, vad kan han göra?  I Sverige skulle vi tycka att han kan göra mycket. Fixa fram en annan flaska, erbjuda ett annat vin m.m. Men här är det självklart att både fråga sig själv och gästerna "What to do?". Dess ord passar så bra till så många situationer som händer här dagligen. Som till exempel när vi beställde stolar och bord till vår lägenhet. Det dröjde i runda slängar 2 månader innan de kom. Efter att vi fått besked om att de skulle komma flera gånger så vips en dag kom de bara och då betalar man utan att nämna ett ord om de extra månadernas försening. Så "What to do?", då? Inte mycket, bara att vänta så löser det sig...Eller när glaspartierna skulle monteras i entrén innan vi skulle öppna hotellet. Kom ingen, kom ingen, kom ingen och så plötsligt  häromdagen när vi hade fullt med gäster så monterades de...så "What to do?". Kanske att vi skulle behöva använda dessa ord lite oftare i Sverige, bli lite mindre stressade av saker eller människor som inte kommer i tid eller prylar som inte funkar enligt instruktionerna. Kanske att vi skulle bli lite mer avslappnade! Vad sägs om att testa nästa gång du ska på möte med några kollegor och du dyker upp en kvart försent, stapplar in genom dörren och mumlar med ett leende "What to do?"....Hänvisa gärna till vinnaren av bevingade ord på Sri Lanka;)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln