Härliga regn

Nu försöker vi komma in i lite rutiner. I och med skolstarten går det inte längre att göra precis det som faller oss in. Tjejerna åker med bussen strax innan 7, och då plockar vi undan frukosten. Därefter har vi faktiskt några gånger tagit en rask promenad i området runt omkring för att kolla runt lite och lära känna Hikkaduwa. Så idag älgade vi iväg i gott tempo för en liten "powerwalk". Utmed några av "vägarna" hittade vi då dessa finurliga lyktstolpar som helt sköts av de som bor runtomkring.  Strömmen är extremt dyr på Sri Lanka så alla är väldigt måna om att stänga av lampor/fläktar när de inte används. Behöver man en lampa tills man kommer hem lite senare tänder man helt enkelt lyktstolpen på strömbrytaren som sitter direkt på stolpen när man går iväg. Ja, så kan det också fungera!

Och så äntligen kom det ett ösregn! Värmen har varit otroligt klibbig och intensiv sedan vi kom hit men nu kom det allt en urladdning och friskade upp det hela. Härligt att sitta under taket och bara lyssna! Nu förstår jag vad de menar med ett monsunregn:)

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln