Ny energi och nya projekt

Regntunga skyar utanför Kandy Regntunga skyar utanför Kandy

Ja, så var vi då påfyllda med ny energi,nya intryck och ett par spännande funderingar inför framtiden. Vi har varit en sväng upp till vackra Kandy i bergen i centrala Sri Lanka, en sisådär 20 mil härifrån. Kandy som också kallas "den heliga staden" och blev ett världsarv på Unescos lista 1988. Här hittar man det berömda Tandtemplet, där enligt buddhisterna Buddhas tand ligger, därför är förstås Kandy är en helig stad för miljontals troende buddhister.

Tja, nu var det var ju inte därför som vi var där utan för att träffa på en god vän till oss, en entreprenör med en drivkraft något utöver det vanliga. Han har under några år förädlat en bit mark utanför Dambulla som han nu ville visa oss.

Kanske ett ställe i framtiden för att ladda batterierna och hämta ny kraft!
Kanske ett ställe i framtiden för att ladda batterierna och hämta ny kraft!

Platsen som han visade för oss var helt magisk. Ingenstans kunde man se några byggnader eller grannar och det enda man hörde var fåglarna och vattnet från en liten bäck. Väldigt harmoniskt och så vackert. Överallt på området hade han planterat en mängd frukter som han visade för oss. Det var passionsfrukt, citron, carambole, apelsiner, mango, lime, anoda, drakfrukt m.m. Imponerande och så spännande tankar som vi spånade fram inför framtiden, där och då. Ibland om man bara låter saker komma till en, så kan så mycket spännande ske...

Nu är vi tillbaka i lilla Hikka igen med många idéer, ny energi och med en låda frukt samt en stor säck med ännu mer frukt. Flera frukter som vi inte ens kan namnet på, kanske är det läge nu att testa lite nya frukter och juicer på våra stackars hotellgäster;)

Anoda, carambole, stooor citron och någon brun liten rackare!
Anoda, carambole, stooor citron och någon brun liten rackare!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln