Varför ett år på Sri Lanka?

Vackra Sri Lanka, klart man vill vara här! Vackra Sri Lanka, klart man vill vara här!

Så här är vi nu hela familjen i Hikkaduwa på Sri Lanka efter 5 månader och det känns som att det gått en väldigt lång tid sedan vi tog beslutet att faktiskt dra iväg ett år hit till nästan andra sidan jorden, ett helt annat land, en helt annan kultur och definitivt ett annat klimat!


Vi har till och från pratat om ett äventyr i ett annat land under en längre period, byta miljö, slippa stressen och bara "vara". Fröet till att göra just detta äventyr såddes när vi var här förra gången för ganska exakt ett år sedan och älskade landet. Helt plötsligt började vi klura på hur mycket vi skulle få för vårt hus hemma om vi skulle hyra ut det och hur mycket som skulle bli över efter de nödvändiga räkningarna. Hmmm, kanske att det skulle funka att bo här under en längre tid med de pengarna, plus försäljning av bilen samt lite besparingar och utan att jobba! Redan när vi satt på flyget hem bestämde vi oss för att kunde Ubbe få tjänstledigt under ett år så skulle vi på allvar börja planera för detta!

Efter några veckor blev det klart att Ubbe fick tjänstledigt och då var det bara att börja planera. Kort därefter fick jag också tjänstledigt och sedan var saken bestämd! Genast började vi kolla reseförsäkringar, googla hus och kolla skolor till tjejerna. Det hela gick väldigt fort men det har varit väldigt mycket planering och jobb innan vi väl kom iväg...men just nu känns det som att det var värt varenda stund!


Är otroligt tacksam och glad för att vi inte bara pratade om det utan att vi denna gång faktiskt också fullföljde vår dröm! Just nu känns det bara helt fantastiskt att sitta här!

Så här glada är vi nästan varje dag;)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln