Dagens fynd!

Det märks att högsäsongen verkligen är på gång här i Hikkaduwa. Det målas, putsas och fejas i varenda hörn. Idag hade det också kommit upp välbehövliga förbudsskyltar mot att gå runt i badkläder på gator och i affärer. Det är en hel del människor som dyker upp med bara överkroppar(män förstås) eller bara bikini i både mataffärer och i spritbutiken. Det är trist att det ska behövas såna skyltar, men se det finns många turister som inte har vett på att ta på sig kläder när de promenerar runt på stan. Och vill de som bor här ha det så, så är det ju bara att respektera detta!

Idag bestämde jag och Ubbe oss för att göra en utflykt till den omtalade mataffären "Seafair" mellan Galle och Unawatuna. Vi har hört en del om den och att de har saker som inte finns i andra affärer. Detta måste helt enkelt undersökas! Är det någonting som kan pigga upp oss här så är det lite godare/roligare mat.

Så vi tog Humlan de två milen och shoppade loss på Seafair. Shoppade loss och shoppade loss, det blir liksom ingen direkt orgie när man har tillgång till en liten förvaring under vespans sadel samt en ryggsäck. Men vi lyckades få ihop en hel del som kan piffa till även den tråkigaste risrätt. Vi hittade pesto, röd curry, mango chutney samt diverse kryddor. Sedan blir man ju duktigt glad när det fyndas grovt bröd, mandel och havregryn och inte att förglömma jordgubbssylt. Inte helt fel! Så nu är allt skafferiet lite mer fullt och inspirationen för några middagar framöver är avklarad. Riktigt gött, redo för matlagning:)

Dessa märken känns igen...
Dessa märken känns igen...
Vilken skatt! Mmmm

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln