Operation Colombo

Vi sitter längst bak längst till vänster...med en lätt klaustrofobisk känsla:( Vi sitter längst bak längst till vänster...med en lätt klaustrofobisk känsla:(

Efter att jag snokat runt lite på nätet så har jag hittat en marknad som heter "Good market". Den finns i Colombo (huvudstadden 10 mil bort) och har som motto "good for the planet, good for the country and good for you". Tyckte att det verkade vara intressanta utställare där. Så vi bestämde oss för att göra en utflykt på 10 mil upp till Colombo. Och det kan tyckas vara kort, men här så är det som att åka från Varberg-Malmö över dagen. Först åkte vi ac-buss 2,5 timme med livet som insats. Broma-gasa-bromsa-gasa är deras mission, och efter en stund så blir man lite åksjuk och trött på ryckandet! Sedan tog vi en Tuk-Tuk till marknaden som var väl värd ett besök trots att det var mitt på dagen och på en öppen plats, cirka 35 graders  värme. Vi var tvungna att fylla på energidepåerna före marknaden och hamnade på Kentucky fried chicken. Hmmm, ingen favorit, och speciellt inte när det var ett barnkalas bredvid med klonkande "Happy birthday to you...." mest hela tiden. Nåväl, marknaden var jättebra och där fanns gott om eldsjälar som jobbar för att produkterna ska vara fair-trade. Träffade Max, en intressant svensk kille som bott i Colombo!!?? i 3 år. Hmmm, han såg lite blek ut, inte så konstigt kanske, med tanke på att staden är en riktig rysare!

Efter det drog vi till Selyn, ett fantastiskt företag. Det enda på Sri Lanka som är fair trade, drivs av en kvinna och jobbar med kvinnor ute på landsbygden. Där var vi helt enkelt tvungna att köpa lite kuddöverdrag till våra kuddar som finns i sofforna. Man vill ju ha det lite personligt i det hyrda huset;)

Sedan var det läge för hemresa. Med värkande svettiga fötter tog vi expresståget för 160 rupees var(10 kr) och då tog det 2 timmar, ståendes hela tiden, och hyfsat varmt. Vet inte vilket transportmedel som är bäst eller att föredra. Kan väl bara sammanfatta med att storstaden Colombo är inget för oss, tacka vet jag lilla lugna Hikkaduwa. Nu är det dags för lite mat och kanske ett glas vin, för de barnfria föräldrarna;) Skål!

Människor, människor överallt!
Finfina handvävda kuddar för 35 kronor styck!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln