Ett guldkorn i vardagen...

Jag vet inte hur det är med andra, men jag är en rastlös själ som väldigt lätt tröttnar på vardagen. Jag är nog en ganska trevlig person och lätt att umgås med, tror jag, men att leva med mig nära inpå, det är inte helt lätt. När man är så rastlös och hela tiden letar nya kickar. Ni förstår kanske nu vem det var, först och främst, som drog iväg familjen till Sri Lanka. Det är jag som är gasen i vårt äktenskap och Ubbe är förstås bromsen! Vi kompletterar varandra men jag kan bli, ack så jobbig. Den som lider mest i det här förhållandet över att jag ständigt gasar, är nog jag själv...

Och varje gång jag är sugen på ett äventyr, litet som stort, så går det ju inte att dra med familjen till ett främmande land i ett och halvt år. Nej, efter 48 år i livet så försöker jag nu leta upp små äventyr, för att få till en vardag som är ganska ok och ett sånt äventyr var jag med för några veckor sedan.

Jag och min syster samt bådas döttrar drog iväg för att prova på sup, eller standup paddling som förkortningen egentligen betyder. Man står på en bräda med en paddel och försöker klara sig så länge som möjligt utan att göra någon snygg liten piruett och drutta i. Ah, det är väl ungefär det som det handlar om. Vi åkte utmed en å cirka 1,5-2 tim. Men du milde göta petter, vad detta var roligt! Alltså, både ett och två ofrivilliga snedsteg togs emellanåt på brädorna, och jag och min syster som ändå är "medelålders" druttade i på de mest akrobatiska elefantliknande sätt, under höga hysteriska skrik. Och inte blev det lugnare när vi väl landat i det iskalla vattnet. En riktig kick och många goda skratt, en helt vanlig vardag!

Det är ju egentligen såna små saker som gör att livet blir mycket mycket roligare och mer värt att leva...Även på vardagarna måste man ju leva, inte bara på helgen, och då gäller det att hitta de små guldkornen även om man inte är på äventyr i Sri Lanka:) Så där har ni ett tips på ett guldkorn i vardagen!

Senaste inläggen

Bloggarkiv