Byggrapport

Här går det faktiskt undan, med svenska mått mätt och definitivt med lankesiska. Inom några veckor ska vi flytta...ner till hotellet! Otroligt vad många av bitarna som börjar att falla på plats nu! Och så många bitar som faktiskt också måste fixas innan de faller på plats...hmmmm.Emellanåt är det helt overkligt, att här går vi runt på VÅRT hotell! Vi har snart ett eget hotell på Sri Lanka...låter helt galet och det är galet;)
 

Snyggt Titaniumgolv i Majas rum. Snyggt Titaniumgolv i Majas rum.

Denna vecka har stämpen rivits som hållt upp sista bjälklaget. Rörmokaren håller på med installation av vatten och avlopp. Samma person som också är elektriker! har nästan gjort färdigt elen på nedervåningen. Nedersta våningen är grovmålad överallt. Just nu håller de på med golven i vår lägenhet, och de blir hur snygga som helst!!! Betonggolven som vi väljer att ha, kallas här Titanium. Det är ett sorts bruk som läggs på golvet, därefter en tunn cementblandning som man behandlar flera gånger, slipar och till slut blir golvet betongfärgat och blankt! Svalt, mjukt och lättstädat!
 

Nätgrindar utmed kanalen. Nätgrindar utmed kanalen.

Det är framgrävt för att portarna in till hotellet ska monteras imorgon. Utmed kanalen har vi satt upp nätgrindar där det ska planteras tjusiga klängväxter så att vårt lilla poolområde ska kännas ännu mer ombonat och mysigt. Runt hus och pool har vi fyllt upp med flera lass jord, så nu ska det till lite murar och trappor.

Så nu kan man faktiskt se och tänka sig att inom kort kan detta stora hus fungera som ett hotell och det känns sannerligen skönt för i december smäller det! Då öppnar vi för att ta emot alla trevliga svenska gäster:) Funderar du på en tur till fantastiska Sri Lanka i vinter så hör av dig,vi har bara sex rum och bokningarna börjar att trilla in! Hoppas vi att vi får se dig som gäst på Jippie- the villa i vinter. Välkommen!

Redan häng vid bardisken i köket...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln