Nya bekantskaper

Alla djur älskar Ubbes ben, han älskar inte djuren... Alla djur älskar Ubbes ben, han älskar inte djuren...

Idag var det dags för en utflykt igen till Galle. Inte för att familjen behövdes rastas utan för att Maja och Stina skulle träffa sina nyvunna kompisar Sebastian och Anna från skolan som bor utanför Galle i Unawatuna. Som en god förälder, speciellt i ett nytt land, så åker man ju med och lämnar och  hämtar sina barn.

Redan på stationen i väntan på tåget börjar djuren attackera Urban, som minst av alla gillar djur. Det slår aldrig fel, alla djur dras till Ubbe och han bara avskyr dem, alla utom Jippie då, vår underbara grannhund!

Så under tiden Maja och Stina roade sig med sina nya kompisar och deras rektor, visade det sig senare, så fick jag hålla tillgodo med Ubbe;) Eftersom att vi hade världens sötaste Tuk-tuk-chaufför gick det hela över förväntan! Anil visade oss ett fantastiskt tempel som var drygt 2300 år gammalt. Otroliga målningar och statyer i en häftig miljö full av stora stenbumlingar som såg ut som någon slängt ut lite huller och buller. Anil visade sig inte bara vara en god chaufför utan också en kunnig guide och en trevlig person. Han berättade att han tidigare arbetat på ett hotell precis på stranden. Sedan kom tsunamin och all personal på hotellet dog utan han och då dog också hans mamma och pappa. Han blev väldigt glad när vi berättade att vi är från Sverige. Han hade tydligen fått hjälp från Sverige efter tsunamin, så han var väldigt tacksam! Vi tog en fika tillsammans och pratade med denna intressanta person. Det slutade med att han tyckte vi skulle komma hem till honom för att lära oss laga lankesisk mat. Storslagen inbjudan från en person som tjänar ungefär 1500 kronor i månaden till hela sin familj! Man känner sig ganska ödmjuk i det läget!

Avslutningsvis en solnedgång från Hikkaduwa och Babelena house. En bra avslutning på en bra lördag!

Jaha, nu blev bara denna bild liten! Verkar som att detta behöver  kollas upp;)
Jaha, nu blev bara denna bild liten! Verkar som att detta behöver kollas upp;)
Etiketter: tsunami

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln