Utflykt till Galle

I väntan på bussen i skön skugga! I väntan på bussen i skön skugga!

Idag efter mycket sol och mycket moln så bestämde vi oss till sist för att ta en tur till Galle. Kanske inte så bra förslag med tanke på att dagen till slut bjöd på strålande sol och mycket lite vind och Galle fort är totalt omringat av en mur vilket gör att vindpustarna blir ganska få och ganska minimala! Kraftig svettvarning, alltså!

Planeringen var att ta AC-bussen dit(bussen med luftkonditionering) men eftersom att vi nästan smalt i solen så blev det till slut två tuk-tuks som fick leverera oss till Galle fort, för endast 1000 rupees per tuk-tuk(60 kr).

 

När vi kom fram till Galle fort avnjöt vi en av de godaste luncherna vi ätit på Sri Lanka. Inte nog med att maten var delikat, utsikten var fantastisk och för att inte tala om sällskapet, familjen Elmén är synnerligen trevliga personer, även om de kommer från Tångaberg;)

Söndagen blev riktigt bra efter julklappsshopping och några goa skratt med familjen Elmén. Sedan var det dags att hälsa familjen Lundén välkommen med en välkomstdrink på kvällskvisten. Nice med besökare och välkomna allihopa till härliga Sri Lanka! Hoppas verkligen att ni ska gilla landet lika mycket som vi:)

Golunch med fantastisk utsikt!
Golunch med fantastisk utsikt!
Vi tog tåget hem!
Vi tog tåget hem!
Etiketter: galle

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln