Dagstripp

Idag blev det hela familjen på Humlan. Inte så bekvänt, men ibland nödvändigt;) Idag blev det hela familjen på Humlan. Inte så bekvänt, men ibland nödvändigt;)

Idag tog vi med oss både familjen Elmén och familjen Lundén för en liten utflykt till lagunen en 30-minuters bilresa härifrån och dessutom för att spana in en sköldpaddsfarm och Tsunamimuséet.

Efter en stunds transport i minibussen bytte vi till en båt för att dra iväg på floden och på den enorma sjön, som helt plötsligt uppenbarade sig. Första stoppet var ett ställe där vi kunde njuta av "fishtherapie". Terapi som visade sig vara ett fotbad fullt med fiskar som nafsade av gammal hud från fötterna. Väldigt roligt och extremt "killigt" under fötterna.

Andra stoppet efter turen i lagunen var en sköldpaddsfarm. De stora havssköldpaddorna på Sri Lanka är utrotningshotade och många stjäl äggen på stranden för att sälja vidare för dyra pengar. Många ställen har poppat upp som köper tillbaka äggen och sedan föder upp sköldpaddsungarna för att sedan släppa ut dem i havet. Otroligt viktigt arbete och fascinerande när de berättar. Linda fick till och med klämma på en sköldpadda:)

Sista stoppet var på Tsunamimuséet där det fanns en uppsjö av tuffa foton som berättade om den 26 december 2004. På Sri lanka dog över 40 000 människor och var tredje som dog var ett barn. Dagen avslutades synnerligen lågmält och alla skickade en tacksam tanke för att man inte varit med om denna stora tragedi. Helt overkligt när man såg bilder på byggnader och vägar som vi känner igen från byn. Väldigt starkt och så nyttigt att ibland påminnas om människans maktlöshet!

Mysig liten kompis...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln