Begravning och filmtajm

Söndagmorgon och klockan ringar för att Ubbe ska gå på...begravning. Vår murarmästares mamma har dött och eftersom att han bor i samma by som Janaka och vi numera tillhör den byn så är det förstås självklart! att Ubbe ska gå på begravningen! Vanligtvis kommer byborna(många) och stannar i ett par dygn, sitter som på en filmvisning och äter och pratar. Med andra ord så kan ett dödsfall här bli väldigt dyrt, för att alla gästerna ska utfordras i flera dagar... Nial, som vår muraremästare heter, blev väldigt tacksam när Ubbe kom med ett litet ekonomiskt bidrag till all mathantering. Den dödas ansikte sätts upp på affischer runt om och sedan får personen ligga i huset så att alla kan tar farväl innan man till slut bränner kroppen. Här har man dessutom vita kläder på begravningen, inte svarta. Alltid vitt när man går till templet eller vid begravning. Vitt är buddhismens heliga färg.

Så över till något mer lättsamt och roligt. Den senaste filmen har precis kommit från vår IT-avdelning(Maja och Stina) så nu kan ni följa tjejerna på vår lilla Colombotripp och se hur Maja firade sin födelsedag. Hoppas att ni gillar den...vi hade det toppen och är nu fulladdade inför vardag och skola imorgon:)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln