Full fart framåt

Efter en timmes yogapass och lite svenskt kaffe var vi fulla med energi, denna onsdag! Dags att beställa sängar till hotellet... Lyckan var total när Janaka erbjöd sig att köra oss till Boosa och möbelaffären i hans bil. Vilken lyx, med kyla och att sitta bekvämt tillbakalutad i sköna bilsäten! Det var ett tag sedan sist;) Givetvis är man extra rädd om sin bil här och behåller plasten, i alla fall på förarsätet... Bilarna är sanslöst dyra , ungefär 6 miljoner rupees( ca 330 000, med en snittmånadslön på 1500 kronor) och nu ligger skatten på bilar på 300%.  Så det vill till att ha gott om pengar om man ska ha råd med en bil i detta land!

Idag hade vi "städhjälp" i huset för att rengöra fläktar med mera, så på eftermiddagen fick den nuvarande "hotellpersonalen" på Jippie - the villa, köra en arbetsplatsträff nere i Hikkaduwa inne på cafeét Lavazza i AC-miljö. Faktum är att även vi behöver byta miljö emellanåt! Med en dator, kaffe, kladdkaka och lite kreativa diskussioner kom vi fram till några riktigt sköna möbelidéer till hotellet och löste en del problem både med Skatteverket och med banken. Helt enkelt en effektiv dag även med svenska mått mätt! Kändes riktigt gött!

Fika, världens bästa ord!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln