Shopping i Galle

Idag var det projekt "ärende i Galle" som gällde! Boddi, vår goa Tuk-tuk- förare körde oss. Gött att få åka lite mer bekvämt och i skugga.

En härlig dag, Hikkaduwa från sin bästa sida, vackra färger, lugnt hav och med en svalkande havsbris. Ja, då skulle vi förstås in i centrala Galle för att handla, där det är ett gytter av bilar, motorcyklar, tuk-tuks, en och annan kossa, människor och en massa stillastående värme mellan husen! Pust! ...så var det också i dag, men skam den som ger sig!

Och vad ser vi då, mitt i vägen, en liten farbror som fått till uppgift att måla alla de svarta ränderna på kanten mitt i vägen. Så där satt han på huk i solen, mitt i värsta trafiken  och målade så fint, dubbelvikt...ja, någon ska ju göra det också...kanske att man skulle kunna önska några små knallorangea koner runt om honom så att bussarna åtminstone väjer lite...men se, så är det inte här!

Så att göra några ärenden i 35-gradig värme kändes ju inte så hemskt farligt längre...Ganska snart hamnade vi i en Hardwarestore, järnvaruhandel, till Ubbes stora glädje. Äntligen dags att få klämma på lite verktyg! Så nu blev det allt inhandlat en liten verktygslåda, en borrmaskin, en tång och lite mer smått och gott. Kan vara bra att ha på hotellet sedan, tyckte Ubbe;) Som välartad hustru kan man ju inte göra annat än att hålla med;)

Snacka om "Arbete på väg"!!!!
Ubbe i "klämmartagen"!
Bara en vacker naturbild från dagens resa!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Era första gäster » Majas torsdagstankar...:  ”Hej! Kul att läsa om Ert äventyr och dina personliga tankar. Hoppas många blir ..”

  • Loulou Andersson » Majas torsdagstankar...:  ”Hej. Förstår Dig..det var så häftigt när vi var o hälsade på i Ert fina hotell. ..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Så fint och målande du skriver om er tid där borta.”

  • Paula » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja! Så fint skrivet! Det kommer nog alltid vara så att man tittar tillbaka..”

  • Camilla » Rapport från en skoltrött 19-åring:  ”Du är så himla vettig i vad du skriver! Håller med dig i allt! Lycka till under ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln