En helt vanlig vardag

En vanlig vardag i familjen Ternöns liv just nu: klockan ringer 06.00 och då gäller inget snoozande alls! Upp direkt för att börja förbereda frukost till två trötta tjejer i skoluniform. Jag börjar att skära frukten, det är ett förfärligt skärande med all denna frukt(inte för att jag ska klaga!). Ubbe tar hand om ägghanteringen(kokning eller stekning av ägg) och dessförinnan har han väckt de två prinsessorna. 06.35 behöver tjejerna var färdiga för att hinna packa ner mellanmål och vattenflaskor samt att borsta sina tänder.  Just på morgonen är det otroligt smidigt att ha uniformen att bara hoppa i. Klockan 06.45(oftast) tutar bussen och tjejerna springer ner till vägen, cirka 20 meter. Sååå då hägrar lugnet i huset och vi gamla sitter och spanar in fåglar och våra söta familjemedlemmar, ekorrarna, precis som gamla ska göra;) Sedan  är det dags för ett litet träningspass, antingen några kilometers powerwalk eller ett yogapass. Därefter dagens första dusch.
Även här behöver man äta om någon nu inte trodde det på grund av värmen eller nå´t, men det stämmer inte, äta måste man och det är ganska mycket. Så vid denna tid kommer frukost nummer två in i bilden, simsalabim, så trollar vi fram något. Ett tips är att det innehåller mycket frukt, ägg och grönsaker...
Sedan försöker jag att svara på lite mail och skriva på datorn(vad det nu kan bli). Ubbe har lite egna projekt som han fixar med. Därefter är det förstås dags för lunch. Kan innehålla mycket frukt, ägg och grönsaker.
Efter lunch knäckte vi en kokosnöt för att få lite kokos till matlagning och all frukt. Otroligt gott med egenhändigt gjord kokos. Först tar man bort allt hår på nöten, delar den med ett välriktat slag med den STORA macheten(här kommer Ubbe in i bilden). Därefter tar man kokosnöten och river den mot verktyget nedan. Kokosen blandas med lite vatten, två- tre gånger och kramas ut. Då får man kokosmjölk och kokos. Kanongott!
Vid 16-tiden kommer tjejerna hem och då behöver vi äta igen, typ frukt, ägg och grönsaker.
Sedan är det kvällsdopp(om solen strålar), läxläsning och när mörkret lagt sig är det återigen dags för...kvällsmat och den kan innehålla mycket frukt, ägg eller grönsaker. Fast denna gång slår vi nog till med färsk kokos i maten:)
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln