Kontrasternas land

Idag har vi varit i Galle, en häftig stad 17 kilometer bort. Tredje största staden på Sri Lanka, som också bjuder på ett fantastiskt fort från 1500-talet som portugiserna byggde. Påminner lite om Varbergs fästning, faktiskt. När tsunamin kom 2004 var det ganska många här som fick sätta livet till på Sri Lankas västkust. Men i Galle kom inte en droppe vatten över murarna. Galle och hela Sri Lanka är verkligen kontrasternas land. I ett hus där man lagar mat över öppen spis kan det samtidigt finnas solceller på taket. Idag hittade vi ytterligare en kontrast i storstaden. En mängd minibussar och bilar av senaste snitt och helt plötsligt dyker det upp en kärra med en oxe framför. Helt oväntat för oss men här är det ingen som reagerar.


Ett av ärendena som skulle göras inne i "storstaden" var att köpa snoddar till håret. Helt vanliga neutrala snoddar. Men det var ingen lätt uppgift visade det sig. Hittade till slut en "snoddbutik". Men här gillar man inte beige och svarta saker, utan det ska vara glitter, bling-bling och färg. Så att hitta "vanliga" snoddar var en hyfsat svår utmaning. Fick kompromissa till slut och vi slog till med färgade tofsar men utan blommar...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln