Poolhäng och Perahera

Ha, ha Carin kan också! Ha, ha Carin kan också!

Ja, idag var det min tur att köra lite Tuk-tuk! Väldigt roligt och inte alls så svårt! Är man här så måste jag ju absolut köra Tuk-tuk om vi nu också äger en själva! Gick riktigt bra om jag får säga det själv, den "körvane" Tuk-tuk-läraren Ubbe var nöjd;)

Sedan var det dags för vila denna sköna söndag. Hikkaduwa bjöd på strålande knallblå himmel och vi bestämde oss för att ta en tur till finfina hotellet Lavanga, tillsammans med våra norska vänner Jörn och Isak. Det blev en lugn, skön dag vid poolen. Ja, inte för Isak och Stina då, som hoppade runt i poolen mest hela dagen. Men vi andra vältrade runt i vattnet, läste en bok, drack en öl och bara njöt. Resultatet lät inte vänta på sig! Redan under hemresan kände sig alla väldigt svettiga och ovanligt varma! Hmmm, rejält brända hela familjen Ternön, vad kan man säga förutom, JÄTTEkorkat!! Det blir en extra het natt i natt!

Denna helgen har också hela bygden firat Perahera, en buddhistisk festival med dans, elefanter, eld, jonglörer och mycket mycket mer! Imponerande och vi fick se en lite bit av festivaltåget under eftermiddagen på väg hem. Något som vi förstått efter att nu ha varit här i lite mer än 10 månader är att lankeserna älskar sina högtider och firar allt möjligt ofta och gärna, helt klart skiljer det sig hästlängder från Sverige och våra högtider som är ganska blygsamma och mera sällan. Man kan ju undrar varför det är så?

Dagens badpojkar!
Dagens fiskar!
Dagens fiskar!
Peraheratåget genom Hikkaduwa.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln