Krig!

Idag har vi börjat bråka med de aggressiva röda vävarmyrorna som knatat fram och tillbaka på vårt klädstreck sedan vi kommit hit. De bygger sina bolliknande bon i mangoträdet så därför är det ju passande att ta klädstrecket från muren(motorväg) direkt till mangoträdet, där jag också haft den fina hängmattan. Det hela har slutat med att jag fick ta ner hängmattan för inte var myrorna nöjda bara med klädstrecket, nej, de vill gärna också testa hängmattan fram och tillbaka. Och idag har vi också plockat ner klädstrecket så nu är det full förvirring i myrleden. De irrar runt överallt och vet inte alls vart de ska gå. Som tur har vi då Ubbe med sina spännande flaskor som han hittat i förrådet. Med ett sprut dör alla myror inom en radie på 1 meter. Det luktar gott men är nog ganska giftigt(kanske en underdrift). Dessutom har han som sitt projekt att få upp hängmattan på en annan plats i trädgården, myrfri!

 

Idag har det hällregnat flera gånger och det är riktigt, riktigt mysigt att sitta ute på verandan i värmen och bara lyssna. Efter en 10-minuters ösregn slutar det så plötsligt att regna och solen kommer fram. Resultatet blir ett ångande landskap som ser helt magiskt ut och vips så är vattenpölarna borta.

Så har Stina då till slut fått inhandlat en fotboll, ingen bra kvalité men en rund boll som hon kan sparka på. Så nu är det full rulle utanför huset! Svårigheter dock när det blåser för mycket, då blåser den nämligen iväg;) Alltså ingen speciellt bra kvalite, kan nog tänka oss att investera i en dyrare variant framöver så att vi kan hålla liv i drömmen om ett fotbollsproffs i familjen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • linda » Majas torsdagstankar...:  ”Hej Maja Vilken skola gick ni på i Sri Lanka, hittar ingen bra info på nätet? Hu..”

  • Lena Gunnarsson » Majas torsdagstankar...:  ”Maja du skriver så bra och medryckande kram”

  • Britt Lodenius » En hotelldirektörs vardag...:  ”Det är allt det där i en härlig blandning som måste göra att det är så roligt at..”

  • Margareta Ramnemark » En hotelldirektörs vardag...:  ”Tack för en underbar vistelse hos er ☀️ Hoppas vi ses snart ❤️”

  • Katarina Eiderbrant » Nu kör vi !:  ”Jag kommer! Ni är helt fantastiska! Lycka till!!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln